voorschot/advocaat

Costa2018
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

voorschot/advocaat

#1 , 19 jun 2019 11:58

September 2019 ga ik te rade bij een advocaat met specialisatie Spaans recht.
Mijn vraag is kan deze zaak voor de Rechtbank in België gepleit worden, is er verjaring of is alleen de Rechtbank in Spanje bevoegd.
Ik betaalde destijds een voorschot op een huis in Spanje die eigendom was van Belgen en nu terug in België wonen. ( ze respecteerden de aanbetaling niet en verkochten de woning door aan iemand anders, maar dit niet ter zake).
Ik toonde de stukken aan de advocaat en al vlug was duidelijk dat het beter was dat ik dit behandelde in Spanje. ( wat ik ook dacht , maar waarvoor ik bevestiging wilde van een specialist ter zake)
Een gesprek van 10 min en de volgende dag mocht ik bellen en dan wist ik , dit was de afspraak, je kunt deze zaak behandelen in België of niet en is er verjaring.
Onmiddellijke betaling van 200€, niet per overschrijving noch met de bankkaart, alleen in cash en zonder ontvangstbewijs.
De volgende dag bel ik, maar ik moet de dag daarop terug bellen. De dag daarop verneem ik dat de advocaat naar Spanje vertrokken is op vakantie en dat er een andere advocaat mij te woord zal staan. Ik bel nog 2 x terug en antwoord ze zijn ermee bezig en plots een e-mail van 3 bladzijden waarvoor ik bedank , maar dat ik niet gevraagd had.
Kort daarop krijg ik 2 facturen van 1200€ die ik onmiddellijk betwist, maar waar ik antwoord op krijg dat er heel wat opzoekingswerk aan voorafging en dat ik dien te betalen, er is zelfs geen melding van de 200€ die ik betaalde.
Op latere e-mails erkend de advocaat de 200€ ontvangen te hebben maar dit als voorschot.
Ik vertrek naar Spanje voor enkele maanden en bij mijn terugkeer blijk ik veroordeeld te zijn door het vredegerecht voor het te betalen bedrag + kosten.
Ondertussen tekende ik verzet aan en eerstdaags komt dit terug voor het vredegerecht.
Ik ga naar het vredegerecht en neem hiervoor geen advocaat.
Een advocaat waarop men zou moeten vertrouwen, straf.
Ik meen dat de advocaat hier ook in de fout gaat aangaande de betaalde 200€, nergens vermeld in het vonnis noch in de afrekening noch in de betekening. de 200€ zou moeten vermeld staan en is onderhevig aan de btw.
Graag had ik geweten hoe ik dit best aanpak op het vredegerecht?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Wil je een analyse van jouw juridische situatie? Jureca staat voor je klaar. Bestel eenvoudig online en bespaar. All-in prijs €125. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.