afvoerlucht restaurant

simeon
Topic Starter
Berichten: 38

afvoerlucht restaurant

#1 , 16 apr 2019 13:16

Dag iedereen,

Mijn ouders hebben net een nieuw huis gekocht en wat niet duidelijk was bij aankoop was dat er tijdens de openingsuren van het aanpalende restaurant nogal wat geurhinder is van de luchtafvoer die op het eerste verdiep naar buiten komt.
De gebouwen zijn allemaal 3 verdiepen hoog en de tuintjes/koertjes zijn redelijk ingesloten. Hierdoor blijft de lucht hangen en komt deze de woning binnen.
Is er een regel die bepaalt hoe hoog deze afvoer moet zijn?
Er hangt een bestaande koker helemaal tot op het dak, maar deze wordt dus niet gebruikt. (vermoedelijk van vorige installatie).

Alvast bedankt

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#2 , 16 apr 2019 14:20

Er is technisch mogelijk dat er niks van geur hinder is

Dat je ouders eens met de uitbaters gaan praten om een oplossing , helpt dit niet ga een tot de milieudienst van je stad of gemeente.

Kan zeer simpel verholpen worden, heb dit meermaals gezien bij frituren .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

mava105
Berichten: 22256
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 16 apr 2019 16:07

Het destijds STEEDS de verluchting/afzuiging van keukens en café"s doen uitkomen boven de dakrand, ook als was dat 6 of meer verdiepingen. Heb maar 1 klacht gehad op bijna 30 jaar en dat was dan nog niet voor de reuk, maar omdat de zon weerkaatste op die blinkende alu buizen. Opgelost door die een matte coating te geven..
Indien er een syndicus is, spreek hem erover en laat het op de agenda van de eerstvolgende AV zetten.
Anders zal je naar de VR moeten stappen en een verhoging van die verluchting moeten vragen, als uitbaters niet vrijwillig willen.
Spreek er eerst hen eens over aan.

Reclame

Terug naar “Milieurecht”