Auto weggesleept tijdens vakantie

FreelancerIT
Topic Starter
Berichten: 1206

Auto weggesleept tijdens vakantie

#1 , 29 mei 2019 08:28

Heren,
Dames,

Een goede vriendin van mij vertrekt voor 2 weken op vakantie. Ze maakt de reis per trein en laat daardoor haar wagen thuis staan. Ze woont in een klassieke woonwijk, heeft een bewonerskaart, ... Geen enkele reden om zich ergens zorgen voor te maken.

3 dagen na haar vertrek plaatst haar gemeente platen: op dag x mag er niemand in de straat staan vanwege werken of een onaangekondigd gebeuren. Op dag x wordt haar wagen weggesleept.

1.5 week later komt ze thuis en vindt ze haar wagen niet meer. Na veel vijven en zessen komt ze te weten dat haar auto is weggesleept door de gemeente. Ze neemt contact met de gemeente, wordt doorverwezen naar de politie en slaagt er zo in om haar auto te kunnen ophalen.

Natuurlijk, niet zonder een prijskaartje. ze was met vakantie (wat ze kon bewijzen), ze diende hierdoor geen boete te betalen, ook de sleepkosten waren voor de gemeente, alleen voor de opslag van de wagen. De 1ste 5 dagen zijn gratis, de auto stond er dan al 8 dagen. Na het betalen van een rekening voor die 3 dagen kan ze met haar wagen wegrijden.

Eind goed, al goed...

Neen! Gedurende 2 jaar krijgt ze geregeld aanmaningen van haar gemeente voor het betalen van sleepkosten en aanverwanten. Ze informeert nogmaals bij de politie en krijgt opnieuw hetzelfde antwoord: ze had bewezen met vakantie te zijn, ze had hierdoor niets meer te betalen. Om het zo snel & goedkoop mogelijk te regelen krijgt ze de raad om naar het vredegerecht te stappen, wat ze dan ook doet.

Na een laatste brief hoort ze 2 jaar niets meer. Gisteren had ze opnieuw een aanmaning haar bus, deze maal compleet met een dreiging voor het inzetten van een deurwaarder.

Wat kan ze nu nog doen? Opnieuw reageren uiteraard, maar hoe recht staat ze nu in haar schoenen? Moet ze effectief niets betalen, of...?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Estagon
Berichten: 105
Juridisch actief: Nee

#2 , 29 mei 2019 08:41

Je zegt dat ze naar het vredegerecht is gestapt. Wat was de conclusie van de rechter?

Stuur een AS schrijven naar de gemeente:
- met de uitleg dat ze niet dient te betalen wegens het feit dat ze op vakantie
- dat je dus graag geen aanmaningen meer wens te ontvangen
- indien ze blijven aandringen naar het vredegerecht stapt

FreelancerIT
Topic Starter
Berichten: 1206

#3 , 29 mei 2019 08:54

Je zegt dat ze naar het vredegerecht is gestapt. Wat was de conclusie van de rechter?
De vrederechter klaagde indertijd voornamelijk over de "verkeerde" vorm van haar verzoek maar bevestigde wel wat haar was verteld door de politie. Alleen... ze heeft dit nooit op papier ontvangen.

Reclame

Fons54
Berichten: 445

#4 , 29 mei 2019 13:52

Gewoon naar de gemeente gaan, met de juiste persoon spreken en niet vertrekken voor dit un hun systeem rechtgezet is. Us waarschijnlijk een administratieve blunder....

Terug naar “Administratief recht”