Schade gemeenschappelijk deel foutief verhaald op huurder

Kjellve
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Schade gemeenschappelijk deel foutief verhaald op huurder

#1 , 21 feb 2020 16:39

Beste forumleden

Onlangs ben is een vriend verhuisd naar een appartement dat hij huurt. Bij de verhuis is er iets naar beneden gevallen dat wat schade heeft veroorzaakt aan de muur (beetje verf af) en een deuk in de deur. Hij is hiermee naar de verhuurder gestapt met het oog op het vergoeden van de schade die hij heeft aangebracht en heeft de schade duidelijk omschreven.

Nu hij de rekening van de herstelkosten toegestuurd krijgt, ligt die veel hoger dan de eigenlijke schade die hij heeft toegebracht. De verhuurder heeft schade die reeds aanwezig was in de trappenhal namelijk ook aangerekend aan hem, terwijl hij hier niets mee te maken heeft.

Wat kan hij hiermee doen? Zal hij moeten bewijzen dat hij die schade niet had veroorzaakt en enkel de schade die hij effectief heeft aangebracht, of is het aan de verhuurder om te bewijzen dat hij wel schuldig is, wat de verhuurder nooit zal lukken?

Bedankt!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Wil je een analyse van jouw juridische situatie? Jureca staat voor je klaar. Bestel eenvoudig online en bespaar. All-in prijs €125. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 19010
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 21 feb 2020 19:55

Daarom altijd een ladderlift gebruikten om te verhuizen, en dat niet te doen via de lift en de trap. Als er in een blok , waarin ik een appartement bezit, een verhuis gepland is, ga ik altijd vooraf een controlebezoek brengen. Twee eigenaars die er zelf wonen, houden het die dag zelf dan in het oog.

Freshprince
Berichten: 435
Juridisch actief: Ja

#3 , 22 feb 2020 17:58

Jouw vriend moet de schade vergoeden die hij toegebracht heeft, niet meer, niet minder.

Als de factuur meer werken omvat kan hij betwisten dat het volledige bedrag te zijner laste zou zijn.

Er kan een tegenvoorstel gedaan worden...

Zou uw vriend geen dekking hebben via een of andere verzekering voor deze schade?
Raadpleeg voor belangrijke juridische beslissingen altijd een advocaat (met specialisatie in desbetreffende materie) of bevoegde instantie, niet enkel een forum!

Reclame

Franciscus
Berichten: 34020

#4 , 24 feb 2020 00:34

Bij verhuis heb ik een aparte verzekering genomen die verhuis en personen die helpen indekte. Ook firma's die meubelen leverden waren gedekt -- terwijl die ook een eigen verzekering hebben.
Voor één jaar was dat iets van een € 60 dus niets om wakker van te liggen mocht er iets gebeurd zijn of nog gebeuren.

Terug naar “Huren”