waarborg verliezen

stefanie-cytana
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

waarborg verliezen

#1 , 30 jan 2020 22:04

Beste mensen,

Ik zit met een heel vervelende situatie.
Ik heb een appartement gehuurd sinds de zomer van 2015 tot en met eind december 2019. Ik ben er echter achter gekomen dat mijn huurcontract niet geregistreerd staat, er is wel een plaatsbeschrijving uitgevoerd dus heb ik dan ook een opzegbrief aangetekend verstuurd van 1 maand, dit 6 weken voor de huurovereenkomst eindigde. Op die 6 weken tijd heeft de verhuurder ( vrouw van 82 jaar) nooit contact met me opgenomen (telefoon, mail, ter plaatse komen,...) om te bespreken met me wat ze al dan wel al dan niet verwacht wat er dient te gebeuren. 30/12 hadden we samen afgesproken om de plaatsbeschrijving uit te voeren, de waarborg vrij te tekenen en de nutsvoorzieningen over te nemen waarop de oudste dochter van de verhuurder komt opdagen en 2 uur lang heeft zitten roepen/ tieren en verwijten maken naar mij toe. Uiteindelijk hebben ze geweigerd om de plaatsbeschrijving te noteren, de meterstanden over te nemen en dus ook de sleutels van de huurwoning aan te nemen. Dochter lief eist 35.000 euro van me voor al de werken die zijn uitgevoerd in de periode dat ik er gewoond heb (reparatie dak, reparatie terras, kosten verwarmingsketel, defecte boiler,...) Na veel 5en en 6en hadden we 3 dagen later eindelijk een mondeling akkoord als ik witte verf leverde, 22 cm mazout betaalde, keuken en plafond ging afwassen en de poort liet repareren dat de waarborg vrij kwam. Vervolgens terug afgesproken om de nodige documenten te ondertekenen: daagt ze er op met een bewindvoerder en een andere dochter die totaal niet akkoord gaan met de afgesproken voorwaarden tussen huurder en verhuurder. nu willen ze opeens 600 euro van de waarborg. Ik ben totaal uitgeput door de gehele situatie, ik ben een alleenstaande mama die na vele problemen in de huurwoning (dreigementen van de verhuurder dat ze een mama met een kind op staat zet, binnen komend water, opsteigend vocht, afgekeurde verwarmingsketel, niet reageren op brieven van het huurderssyndicaat,...) het besluit genomen heeft om een woning aan te kopen. Ik zou heel graag deze situatie opgelost zien zodat ik verder rustig kan verder leven met mijn dochter.

Hopend op helpende raad om deze situatie op te lossen.

ALvast bedankt,

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Wil je een analyse van jouw juridische situatie? Jureca staat voor je klaar. Bestel eenvoudig online en bespaar. All-in prijs €125. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
D0gD0g
Berichten: 448
Juridisch actief: Nee

#2 , 31 jan 2020 09:08

Ik denk dat voor u, het enigste goede middel is een verzoening procedure aanvragen bij de vrederechter,waarschijnlijk hebt u wel copy van al hetgeen u reeds melde aan de verhuurder.
Een verzoening procedure is gratis en je hoeft geen advocaat te nemen.
Maak van het verklikken van burgers een beroep, de werkloosheid is dan op slag opgelost.

mava105
Berichten: 19010
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 31 jan 2020 09:41

Onmiddellijk in verzoening gaan. Ere zijn hier zijn duidelijk verhuurders aan het werk die de wetgeving niet kennen. Het al of niet geregistreerd zijn van het huurcontract heeft geen enkel invloed op de plaatsbeschrijving, enkel op de opzegperiode en de opzegvergoeding.

Reclame

D0gD0g
Berichten: 448
Juridisch actief: Nee

#4 , 31 jan 2020 10:26

Laat u vooral niet intimideren door uw verhuurders TS, zij staan zeer zwak als u bewijs kunt leveren en ga voor een verzoeningsprocedure, u gaat naar waarschijnlijkheid veel centjes kunnen besparen en recupereren.
Maak van het verklikken van burgers een beroep, de werkloosheid is dan op slag opgelost.

Terug naar “Huren”