Faillissement na overlijden

highcontrast
Topic Starter
Berichten: 7
Juridisch actief: Nee

Faillissement na overlijden

#1 , 27 feb 2020 08:58

Hallo allemaal!

Wij zijn in april 2019 gestart met het bouwen van een sleutel-op-de-deur woning. De betaling gebeurde in schijven na een afgewerkt gedeelte.

Onze aanneemster is helaas na een zware ziekte overleden in December 2019. De zaak ging over op de erfgenamen (ex-man) en de rekeningen zijn nu terug geopend. Echter blijkt nu dat er veel meer schulden zijn dan inkomsten en de zaak dus eigenlijk failliet is.

Wij vragen ons nu af hoe we van hieruit verder gaan. We hebben momenteel reeds 80% betaald en het huis is winddicht, gechapped en gepleisterd, maar er moet nog wel wat gebeuren zoals: keuken, sanitair en verwarming, vloeren, afwerking schrijnwerk (deuren en plinten) en de blower test.
Ik vrees dus dat we sowieso iets te veel hebben betaald en er met de overige 20% niet volledig gaan geraken.

Zijn er mensen die een vergelijkbare situatie hebben meegemaakt of die ons kunnen adviseren over welke stappen we kunnen ondernemen?

De aannemer is wel reeds akkoord gegaan dat we via een onderaannemer verder werken of een volledig nieuwe aannemer, maar natuurlijk zal die apart en los van het lastenboek factureren.
Wat moeten we zeker op papier laten zetten en hoe ronden we eventueel het contract met de huidige aannemer af? Of kunnen we dit best laten openstaan om nog eventueel schuldeiser te worden? Zo veel vragen ...

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Tom

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#2 , 27 feb 2020 10:09

Is er een faillissement vonnis op heden ??

Indien niet = afwachten

indien wel = zal je u moeten in verbinding stellen met de curator die de nodige zaken gaat regelen, dus zelf nog niks aan beginnen.

Want jullie contracten lopen voort, anders heb je contractbeuk en zal je nog meer centen kosten
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

highcontrast
Topic Starter
Berichten: 7
Juridisch actief: Nee

#3 , 27 feb 2020 10:52

Er is nog niets officieel. Diegene die alles heeft overgekregen is ons gisteren komen verwittigen dat het er zit aan te komen.

Reclame

ganapathi tantra
Berichten: 1340

#4 , 28 feb 2020 10:43

Je schrijft "ex-man" als erfgenaam. Was dat dan officieel die ex man of was de scheiding er nog niet door. Anders heeft deze ex man dan wel de erfenis aanvaard eventueel via een testament. Ik zou dat toch allemaal uitzoeken.
Het is natuurlijk wel fair dat hij jullie hierover inlicht. En als je nu reeds een akkoord hebt met deze man dan zal een curator daar weinig of geen actie tegen ondernemen het is voor hem alweer een probleem minder zeker als jullie kunnen bewijzen dat voor het betaalde bedrag nog niet voldoende is uitgevoerd.
Een curator die werken nog moet uitvoeren en hij ziet dat geen of onvoldoende brood in geeft de werf meestal vrij. Voor alle zekerheid gewoon opvolgen en hopen dat aanvraag faillissement niet te lang meer duurt. Als dat wel te lang duurt dan denk ik dat jij je nu al kan beroepen op eenzijdige verbreking contract door nieuwe eigenaar (ex man) van het bedrijf in kwestie. Centen terug krijgen zal een zure appel zijn
Belangrijk is niet wie je bent maar wel wie je kent

Terug naar “Aanneming”