Gebarsten dekvloer - zichtbare schade in afwerking

Miss_Sax
Topic Starter
Berichten: 4

Gebarsten dekvloer - zichtbare schade in afwerking

#1 , 09 aug 2019 11:54

Wij hebben een grondige renovatie achter de rug van een woning uit de jaren 60'.
Hierbij werd de vloer uitgebroken tot op de betonnen welfsels (gelijkvloers boven kruipkelder, welfsels 10cm).
Een isolatielaag (gespoten) en een nieuwe dekvloer (vezelversterkte chape) werd over de gehele benedenverdieping voorzien. De dekvloer werd met blauwe isolatieband van de muren geïsoleerd.
Na droogtijd (en goedkeur vochtigheidsgraad door vloerder) werd een PU-gietvloer voorzien.
(Voetnoot: de vloerder heeft zelf enkele dilatatievoegen ingeslepen, maar achteraf bekeken zeker niet overal waar er geplaatst zouden moeten worden.)

- Na enkele maanden stelden we echter vast, dat op enkele plaatsen aftekeningen zichtbaar werden in deze gietvloer, hoogstwaarschijnlijk door barsten in de dekvloer. Met verloop van tijd werden meer 'barsten' zichtbaar. Deze barsten lopen 'in alle richtingen', doorgaans vertrekkend vanuit hoekpunten en de ruimte doorkruisend. De 'barsten' manifesteren zich vooral in de ruimte die een relatief grote oppervlakte beslaat, in een L-vorm.
- Tevens is op de plaats van één van de gezette dilatatievoegen de gietvloer effectief "doorgescheurd", over de gehele lengte van de dilatatievoeg.

De vloerder claimt hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid te dragen, en dat dit met de chapper bekeken moet worden.
Zijn voorwaarden in contract:
"Abnormale zettingen of scheuren in de ondergrond die de reeds zeer hoge elesticiteit overstijgen (en zich bijgevolg aftekenen in de gietvloer) vallen niet onder onze verantwoordelijkheid."
De architect geeft niet thuis - en verwijst naar het goede vakmanschap vereist van beide partijen (architect voorzag geen dilatatieplan).
Wij zitten nu met een ontsierde en beschadigde 'strakke' gietvloer, en hebben geen idee wie verantwoordelijk gesteld kan worden voor beide bovenstaande zaken.

We zien graag feedback tegemoet.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#2 , 09 aug 2019 12:46

Praat eens met je chapeman over het volgende

Gewelven dit veert altijd, en een met vezels versterkte chappe kan dit niet opvangen, daar heb je ijzeren netten voor nodig, dus gewapende (ijzer) chappe of gewapend beton op de gewelven.

Daar moet je geen stielman voor te zijn om dit te weten
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

mava105
Berichten: 22257
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 09 aug 2019 16:29

Dacht al identiek hetzelfde. Die vezels in de chape is goed om krimpvoegen op te vangen, maar niet voldoende voor een doorbuigen van de gewelfsels. Architect moest dat weten. Hij is daarvoor naar school geweest. Spreek er uw verzekering op aan. Je zal de architect moeten dagvaarden voor de rechtbank als hij niet vrijwillig de kosten wil dragen voor een vervanging. Je kan het ook zo laten, en er een "vinylleke" over leggen.

Reclame

Terug naar “Aanneming”