Forumoverzicht » VASTGOED RECHT » Huren

Opgepast !

waarschuwing Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 


Auteur
Zoek naar:


Geregistreerd: 25 jul 2007 11:44
Berichten: 1

Bericht Geplaatst: 25 jul 2007 18:24 
Omhoog  
Wij hebben een eigenaar die een appartement te huur stelt en deze wenst bij de gebruikelijke huurprijs ook de syndickosten door te rekenen, op zich is dit een normale zaak MAAR hij wenst ook het ereloon van de syndicus ten laste leggen van de huurder. Is dit wettelijk gezien een probleem?
Dank voor het spoedige antwoord.
Fredje

  Profiel  


Geregistreerd: 31 okt 2006 11:29
Berichten: 9557

Bericht Geplaatst: 27 jul 2007 08:07 
Omhoog  
?Art.1134.Alle overeenkomsten die wettig zijn aangegaan, strekken degenen die deze hebben aangegaan, tot wet.Zij kunnen niet herroepen worden dan met hun wederzijdse toestemming of op gronden door de wet erkend...?(Burgerlijk Wetboek).

De Woninghuurwet verbiedt niet OVEREEN te KOMEN dat bij de gebruikelijke huurprijs ook de syndickosten doorgerekend worden.

Bij ontbreken van zulke OVEREENKOMST kan de eigenaar deze kost van de ?vereniging van medeEIGENAARS? niet eenzijdig ten laste van de huurder leggen.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

  Profiel  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten
© 2005-2013 JuridischForum.be. Alle rechten voorbehouden.

Powered by phpBB © 2001-2013 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling