Vrijstelling BTW volgens art 44 §2 4°

Mr Hulot
Topic Starter
Berichten: 1

Vrijstelling BTW volgens art 44 §2 4°

#1 , 27 nov 2008 13:14

Mag ik als lesgever factureren via mijn BVBA zonder BTW aan een VZW welke een erkenning via ministerieel besluit heeft van instellingen die opleidingscursussen mogen verstrekken ..
Maw geniet de onderaannemer alsook van de vrijstelling of is deze enkel van toepassing tussen de organisator en de verstrekker?
Wat dient er dan als tekst vermeld te worden op de factuur indien vrijstelling?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 28 nov 2008 10:29

“Art.44.§ 2. Van de belasting zijn eveneens vrijgesteld :...4° het verstrekken van school- of universitair onderwijs, beroepsopleiding en -herscholing...door instellingen die daartoe door de bevoegde overheid zijn erkend...; het geven door leerkrachten van lessen met betrekking tot...”(Wetboek BTW).

‘lesgever factureren via mijn BVBA’ vereist m.i. dat die BVBA daartoe door de bevoegde overheid is erkend. Voor leerkrachten LIJKT dit niet vereist,mits zij dan ook ZELF factureren.

Ga volledigheidshalve naar http://www.fisconet.fgov.be/
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Belastingen, BTW & Accijnzen”