Aanzetten tot een misdaad

koen999
Topic Starter
Berichten: 730

Aanzetten tot een misdaad

#1 , 09 dec 2006 11:50

Weet iemand waar ik meer info vind over
de strafbaarheid en de strafbepaling van het aanzetten tot een misdaad?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Jan S
Berichten: 397

#2 , 10 dec 2006 18:12

in mijn cursus strafrecht :lol:

mooi weetje: drugs vragen aan een politieman is niet strafbaar 8)
aanzetten tot zelfmoord trouwens ook niet :shock:

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 11 dec 2006 10:21

?Art.66.Als daders van een misdaad of een wanbedrijf worden gestraft :...Zij die, door giften, beloften, bedreigingen, misbruik van gezag of van macht, misdadige kuiperijen of arglistigheden, de misdaad of het wanbedrijf rechtstreeks hebben uitgelokt;Zij die, het zij door woorden in openbare bijeenkomsten of plaatsen gesproken, hetzij door enigerlei geschrift, drukwerk, prent of zinnebeeld, aangeplakt, rondgedeeld of verkocht, te koop geboden of openlijk tentoongesteld, het plegen van het feit rechtstreeks hebben uitgelokt, onverminderd de straffen die bij de wet bepaald zijn tegen daders van AANZETTING tot misdaden of wanbedrijven, zelfs voor het geval dat die aanzetting zonder gevolg is gebleven.?(Sw.=Strafwetboek).

?Art.550bis.? 6. Hij die opdracht geeft of AANZET tot het plegen van een van de misdrijven, bedoeld in ?? 1 tot 5, wordt gestraft met gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar en met geldboete van honderd frank tot tweehonderdduizend frank of met een van die straffen alleen.?(Sw.).

?Art.1.Met gevangenisstraf van een maand tot een jaar en met geldboete van vijftig frank tot duizend frank of met een van die straffen alleen wordt gestraft :1? hij die in de omstandigheden genoemd in artikel 444 van het Strafwetboek AANZET tot discriminatie, haat of geweld jegens een persoon wegens een zogenaamd ras, zijn huidskleur, zijn afkomst of zijn nationale of etnische afstamming.(30 JULI 1981. - Wet tot bestraffing van bepaalde door racisme of xenophobie ingegeven daden).

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) in http://just.fgov.be

Reclame

Terug naar “Misdrijven tegen personen of goederen”