Forumoverzicht » ARBEIDSRECHT » Aanwerving & Ontslag

Opgepast !

waarschuwing Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 


Auteur
Zoek naar:


Geregistreerd: 20 jan 2011 21:16
Berichten: 2

Bericht Geplaatst: 20 jan 2011 21:32 
Omhoog  
Ik ben in 2010 afgestudeerd en sinds augustus sta ik in wachttijd bij de vdab. Na een tijd naar werk te zoeken in de sector waar ik voor heb gestudeerd (de sociale sector) heb ik besloten een jaar naar het buitenland te vertrekken met een working holiday visum.

Toen kreeg ik te horen dat ze iemand nodig hadden in de supermarkt waar mijn moeder werkt. Ze hadden een vervanging nodig voor 3 maanden. Ik solliciteerde en kreeg de job. Nu duurt deze vervanging langer dan verwacht en moet ik dus ontslag nemen, want ik vertrek volgende maand. Mijn reis ligt al een hele tijd vast. Mijn baas en ik zijn onderling overeengekomen dat ik zou blijven tot eind januari. Ik moet dit schriftelijk bevestigen. Hij vertelde me ook dat hij er voor zou zorgen dat er geen sprake zal zijn van opzegtermijn.

Nu zit ik dus eigenlijk nog in proeftijd (proeftijd van 6 maanden), en zou het niet uitmaken wanneer ik maandag mijn ontslag indien, dan heb ik een opzegtermijn van 7 dagen, dus dat maakt weinig uit. Maar ik maak me nu zorgen over het effect op mijn wachttijd en werkloosheidsuitkering.

Ben ik dan 'verwijtbaar werkloos? Wanneer ik terugkom binnen een jaar, en ik dien alle nodige attesten van alle jobs die ik heb gedaan, waardoor mijn wachttijd dus voorbij zal zijn, heb ik dan recht op een wachtuitkering?

  Profiel  

Moderator

Geregistreerd: 08 nov 2008 10:42
Berichten: 10726

Bericht Geplaatst: 21 jan 2011 21:59 
Omhoog  
eerste probleem: als je naar het buitenland gaat, loopt je wachttijd niet door

  Profiel  


Geregistreerd: 20 jan 2011 21:16
Berichten: 2

Bericht Geplaatst: 25 jan 2011 17:16 
Omhoog  
Ja, dat is waar. Die begint weer te lopen eens ik terugben. Ik veronderstel dat mijn wachttijd na mijn terugkomst langer zal duren dan gepland.

Ik heb zaterdag mijn ontslag genomen. Als ik aan een job geraak in Australiƫ, dan moet ik van de rva attesten van die jobs (begindatum en einddatum) kunnen voorleggen. Dan tellen die dagen of weken mee als wachttijd. Maar ik denk dat dit pas meetelt als ik een dag gewerkt heb in Belgiƫ.
Ik maak er gewoon het beste van wanneer ik terugkom.

Sorry dat ik laat reageer, ik heb geen bericht ontvangen dat er werd geantwoord. :)

  Profiel  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast
© 2005-2013 JuridischForum.be. Alle rechten voorbehouden.

Powered by phpBB © 2001-2013 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling