Een rusthuis moet zelfs geen gebrevetteerde kok in huis hebben en ze serveren ook aardappelbereidingen...
Nutteloze regelgeving dus...
Als je daar de nodige jaren praktijk heeft ben je in orde.
U moet minimum 5 jaar beroepservaring kunnen aantonen na de leeftijd van 18 jaar:
U was als helper van een zelfstandig ondernemingshoofd tewerkgesteld in een horecazaak actief als restaurateur of traiteur- of banketaannemer.
Maar om kok te zijn in een restaurant hoef je ook geen diploma hebben, wel de uitbater of een aangestelde moet over de nodige diploma's of getuigschriften of de jaren praktijk hebben.
Voor een restaurant uit te baten heb je ook geen diploma nodig, als je genoeg jaren beroeps praktijk heeft dan is dit ook voldoende, en eerlijk gezegd de normen die men stelt is nu toch niet zo hoog voor het uitbaten van een restaurant hier in Belgie in vergelijking met veel andere landen.
Wanneer het geen vennootschap is, kan beroepskennis bewezen worden door:
De zelfstandige zelf.
Zijn of haar echtgeno(o)t(e) of partner met wie hij of zij al 6 maanden samenwoont.
Een zelfstandige helper.
Een werknemer met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur.
Wat die allochtonen betreft die pita zaken uitbaat die zijn bijna allemaal in orde hoor, anders zoek maar even een paar op die je kent op het KBO, daar kan je zien dat ze de nodige vergunningen wel degelijk bezitten.
Die moeten ook onze wetten respecteren net zoals u dit moet.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.