Forumoverzicht » VASTGOED RECHT » Kopen

Opgepast !

waarschuwing Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 


Auteur
Zoek naar:


Geregistreerd: 26 feb 2012 19:13
Berichten: 1

Bericht Geplaatst: 26 feb 2012 19:20 
Omhoog  
Sinds kort heb ik een huis gekocht. Daar staat nog een oude mazouttank in die niet meer wordt gebruikt. Nu laat de verkoper mij weten dat hij deze enkel gaat laten keuren omdat hij toch niet meer gebruikt wordt. Maar als ik informatie zoek op het internet daarvoor, vrees ik ervoor dat die keuring volgens mij niet genoeg is.
Ik weet dat het opspuiten met schuim of vullen met zand veel geld kost, maar kan ik dat eisen van de verkoper?
Want ik vrees, eens de tank na enige tijd begint te roesten en te lekken, ik voor meer kosten ga mogen opdraaien.
Er is reeds een voorlopige compromis getekend.. Wie kan mij helpen?

  Profiel  


Geregistreerd: 03 jun 2010 19:36
Berichten: 9410
Woonplaats: Regio Leuven

Bericht Geplaatst: 26 feb 2012 19:49 
Omhoog  
Afhankelijk van de tankinhoud kost het reinigen en opspuiten met PU schuin tussen de 800 en 1500 € (950 € voor 5.000 l) Een keuring kost maar ongeveer 150 €. Is dus veel goedkoper voor de verkoper, maar is maar 5 jaar geldig, en daarna is het voor uw rekening.

  Profiel  


Geregistreerd: 13 feb 2012 20:25
Berichten: 4

Bericht Geplaatst: 26 feb 2012 20:00 
Omhoog  
Als de tank vrij staat, zou ik hem enkel laten reinigen en niet opspuiten. Een gereinigde tank kan je nog altijd naar een schroothandelaar doen en er geld voor krijgen. Enkel als ze in de grond zit en niet in de weg van latere bouwsels, zou ik ze ook laten opspuiten. Het beste is natuurlijk van ze, als het mogelijk is, te verwijderen.

  Profiel  


Geregistreerd: 05 dec 2006 14:56
Berichten: 401

Bericht Geplaatst: 01 maart 2012 09:44 
Omhoog  
Vlarem II schreef:
Hoofdstuk 6.5. PARTICULIERE STOOKOLIETANKS MET EEN WATERINHOUD VAN MINDER DAN 5.000 LITER
Artikel 6.5.5.5.
Onverminderd de toepasselijke wettelijke bepalingen met betrekking tot het beheer van afval dienen de houders van een opslaginstallatie die de eigenaar definitief buiten gebruik stelt, geledigd.

Rechtstreeks in de grond ingegraven houders dienen bovendien verwijderd; bij onmogelijkheid om de houder te verwijderen dient in overleg met een erkende technicus, de houder gevuld met zand, schuim of enig ander inert materiaal. Alle nodige maatregelen worden genomen om milieuverontreiniging te voorkomen.

Naar aanleiding van de buitengebruikstelling van de rechtstreeks in de grond ingegraven houder en vanaf 1 maart 2009 stelt de erkende technicus een certificaat op waaruit ondubbelzinnig moet blijken dat de buitengebruikstelling werd uitgevoerd volgens de regels van het vak. Dit certificaat vermeldt bovendien de naam en het erkenningsnummer van de erkende technicus.


Dus: sowieso laten ledigen en reinigen; ondergronds ook verwijderen of, indien niet mogelijk, laten opspuiten in overleg met erkend technicus (certificaat!)

Indien meer dan 5.000 liter
Artikel 5.17.2.12 Vlarem II (ondergrondse houder) schreef:
§ 3. Bij definitieve buitengebruikstelling van houders, al dan niet omwille van lekken, dient de houder geledigd, gereinigd en binnen een termijn van 36 maanden verwijderd te worden onverminderd de bepalingen van het decreet van 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het beheer van afvalstoffen en zijn uitvoeringsbesluiten.

Bij materiële onmogelijkheid tot verwijderen, dient binnen dezelfde termijn, in overleg met een milieudeskundige erkend in de discipline houders voor gassen of gevaarlijke stoffen, met een bevoegd deskundige of voor de opslag van P3- en/of P4 producten bestemd voor de verwarming van gebouwen met een erkend technicus, de houder geledigd, gereinigd en gevuld te worden met zand, schuim of een gelijkwaardig inert materiaal. Hierbij dienen de nodige maatregelen inzake explosiebeveiliging en voorkoming van grondwaterverontreiniging getroffen te worden.


Dus: ledigen, reinigen en verwijderen of, indien niet mogelijk, laten opspuiten in overleg erkend technicus (certificaat!)

Artikel 5.17.3.20 Vlarem II (bovengrondse houder) schreef:
§ 3. Bij definitieve buitengebruikstelling van houders, al dan niet wegens lekken, dient de houder geledigd, gereinigd en binnen een termijn van 36 maanden verwijderd te worden onverminderd de bepalingen van het decreet van 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het beheer van afvalstoffen en zijn uitvoeringsbesluiten.

Wanneer het onmogelijk is om de houder te verwijderen dient binnen dezelfde termijn, in overleg met een milieudeskundige erkend in de discipline houders voor gassen of gevaarlijke stoffen of met een bevoegd deskundige of voor de opslag van P3- en/of P4 - producten bestemd voor de verwarming van gebouwen met een erkend technicus, de houder te worden geledigd, gereinigd en gevuld met zand, schuim of een gelijkwaardig inert materiaal. Hierbij dienen de nodige maatregelen getroffen te worden voor explosiebeveiliging en om bodem- en grondwaterverontreiniging te voorkomen.


Dus: ledigen, reinigen en verwijderen of, indien niet mogelijk, laten opspuiten in overleg erkend technicus (certificaat!)

_________________
Bovenstaand bericht omvat enkel mijn persoonlijk visie en geen sluitend juridisch advies.
Raadpleeg ook steeds de bevoegde overheid.

  Profiel  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] Wie is er online

Gebruikers op dit forum: lieke001 en 3 gasten
© 2005-2013 JuridischForum.be. Alle rechten voorbehouden.

Powered by phpBB © 2001-2013 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling