glasbreuk douchewand

kbgr
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

glasbreuk douchewand

#1 , 25 sep 2016 19:42

Wij hebben gebouwd met een sleutel op de deur firma. We woonden pas 1 jaar in de woning toen(april 2016) er een spontane explosie was van onze glazen douchewand. Heel veel schade tot gevolg ttz douchebak, bad putjes erin waardoor deze dienen vervangen te worden. ( door 2 prof. firma's beoordeeld). Gelukkig was er op dat moment niemand van ons in de badkamer want dan zou er zeker ook lichamelijke schade geweest zijn. Zowel plaatser, sanitair winkel, sleutel op de deur firma reageren niet. Verwijzen ons vriendelijk door naar onze verzekering. Onze verzekering opent een dossier en nu blijkt dat de kostprijs te hoog zou zijn. Ze zetten het dossier on hold en gaan ons contacteren wanneer er een expert kan langskomen....Wij zitten dus ondertussen al 5 maand zonder badkamer. Kan de sleutel op de deurfirma zich er zomaar vantussen muizen? Wie is er eigenlijk aansprakelijk? Moeten de verzekeringen dit onderling uitvechten? We krijgen nergens info. Kunnen jullie ons helpen aub?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#2 , 25 sep 2016 19:54

normaal is dit garantie van de plaatser van deze douche.

Hoogst waarschijnlijk zat dit glas gespannen in de omlijsting, dus de schuld van de plaatser, glas springt zo maar niet in stukken !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

mava105
Berichten: 22270
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 25 sep 2016 20:28

Lijkt me ook garantie en voor de plaatser. Hebben jullie al een offerte binnengegaan? Waarschijnlijk wel, want hoe weet de verzekering anders dat de prijs te duur is? Het is nooit goed een overdreven schadevergoeding te vragen aan een verzekering.
Als niemand reageert zal je zowel bouwfirma als plaatser als verzekering voor de rechtbank moeten dagen.

Reclame

kbgr
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 25 sep 2016 20:42

idd de verzekering heeft 2 firma's laten komen ( door hen zelf aangesteld) om een offerte te maken. En daaruit hebben ze het besluit genomen dat het te duur was en dat ze nog een expert gaan laten langskomen. Van bouwfirma geen enkele actie.

ganapathi tantra
Berichten: 1340

#5 , 15 okt 2016 09:49

normaal is dit garantie van de plaatser van deze douche.

Hoogst waarschijnlijk zat dit glas gespannen in de omlijsting, dus de schuld van de plaatser, glas springt zo maar niet in stukken !
Beste,

Daar vergist u zich dus schromelijk in !!!. Glas en zeker glas dat op dergelijke manier wordt gebruikt is daar gevoelig voor. Spanning heeft dat niets en alles mee te zien. Even wat uitleg: douche wanden zijn op zijn minst altijd half gehard (goedkope chinese import). In Belgie maken de glazeniers weinig of geen douche wanden die niet volledig gehard zijn. Waarom ? Gehard glas is tot 7/8 maal sterker dan gewoon glas en is zeer goed bestand tegen allerlei spanningen. Spanningen ingevolge plaatsingen worden dus zeer goed opgevangen en leiden zelfden tot spontane breuk. . Gehard glas heeft evenwel een enorme interne spanning en is ook niet altijd 100 % zuiver. Een van die onzichtbare onzuiverheden zijn ingesloten natriumbolletjes. En het is net dat wat kan leiden tot spontane breuk van een glas. Zelfs tot jaren na plaatsing Spijtig genoeg blijkt die niet altijd vervat te zijn in een of andere familiale polis. Wat de voorwaarden of maatstaven zijn van de verzekeringen weten wij niet. De ene dekt de andere niet. deze kalamiteiten vallen NOOIT onder garantie. Voor het zelfde geld en dan speel ik advocaat van de duivel heeft gebruiker zelf tegen het glas gestoot.

menselijke schade ? Don,t think so !!!! gehard glas staat in de normen omschreven als veiligheids glas. Als je een handvol gehard glas korrels tussen je handen wrijft zoals je doet met zand zal je daar geen noemenswaardige snijwonden aan overhouden eerder wat speldeprikken.

Spontane breuk van gehard glas kan worden uitgesloten door een heat soak test. Maar die willen consumenten niet betalen. Kosten/baten weet je
In sommige landen is het wel verplicht zoals bvb in Engeland bij beglazing waar publiek in de omgeving is zoals bvb dakbeglazing. Maar dit zijn grote projecten waar de kosten baten verhouding totaal anders is
Belangrijk is niet wie je bent maar wel wie je kent

Terug naar “Aanneming”