huurder komt opzegtermijn niet na

stef1963
Topic Starter
Berichten: 1

huurder komt opzegtermijn niet na

#1 , 28 jul 2008 17:31

Recent kochten wij een woning die verhuurd is. De huurder kreeg zijn opzeg van 6 maanden wegens eigen bewoning.
De huurder vraagt echter om langer te mogen wonen gezien hij intrekt in de nieuwbouw van zijn zoon, die nog gezet moet worden. Wij zien dit echter niet zitten en willen de opzeg van 6 maanden respecteren. Wij hebben immers het appartement waarin we wonen ook verkocht.
Kan hij eisen langer te mogen blijven omdat hij zogezegd niets vindt? Wat als hij er nog woont als de opzegtermijn verstreken is?

Alvast bedankt voor de reacties.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
armani
Berichten: 21

#2 , 22 aug 2008 21:50

Hierbij is het wikken en wegen. De huur zou ik niet overnemen want dan drijf je handel en ga je er volgend jaar belastingen op betalen. Wel een schadevergoeding gelijkgesteld aan de verkoper wegens het uitstellen van de verkoop. Geef die persoon nog een maand en dan zou ik er zelf intrekken. Het is toch niet van dag op dag dat de verkoop doorgaat.

armani
Berichten: 21

#3 , 22 aug 2008 21:51

Sorry tikfout ik bedoelde een schadevergoeding gelijkgesteld aan 1 maand huur.

Reclame

JohnD
Berichten: 3580

#4 , 23 aug 2008 00:11

Sorry, onjuist en naast de kwestie, want stef1963 zegt wel duidelijk dat hij de woning reeds gekocht heeft, hij is dus de nieuwe verhuurder. De huurder kan ten laatste een maand voor het verstrijken van die 6m. opzegtermijn een uitstel/verlenging aan de verhuurder vragen (hij kan het niet eisen).
Hij dient dit per AS te doen en een reden opgeven waarom hij de woning niet kan vrijmaken tegen het einde van de opzegtermijn van 6m. Hij moet aan de verhuurder een nieuwe datum vragen waartegen hij de woning dan wel kan vrijmaken (gewoonlijk 3m)
De verhuurder kan dit weigeren, waarna de huurder de zaak voor de vrederechter kan laten verschijnen, die naargelang de reden die de huurder opgeeft en nog een aantal andere faktoren zoals zijn ouderdom enz.. een andere beslissing kan nemen of akkoord gaat met het uitstel dat de huurder vraagt.
Indien de huurder tegen het einde van die door hemzelf gevraagde verlenging of bij de door de vrederechter al dan niet toegstane of uitgesproken verlenging nog geen andere woning gevonden heeft kan hij onder dezelfde omstandigheden nog een 2e uitstel vragen aan de verhuurder, die dan weer al of niet hiermee kan akkoord gaan. Waarna de huurder weer naar de vrederechter kan stappen voor een al dan niet goedkeuring door de vrederechter van een 2e uitstel.
In het slechtste geval wil dit dus zeggen dat er wel eens 6m bij zou kunnen komen bij die originele 6m.
De rechter kan wel soms een verhoging van de huur als boete opleggen. In zeer zeldzame gevallen kan de vrederechter misschien een verlenging eerste verlenging weigeren; dat is echter eerder uitzondering dan regel, tenzij de hurder natuurlijk geen enkel geldig argument heeft voor een uitstel. Hetzelfde kan al dan niet gebeuren met een aanvraag voor een 2e uitstelaanvraag door de huurder.

Terug naar “Huren”