SMS - woning verlaten

Meeboo
Berichten: 1493

Re: SMS - woning verlaten

#46 , 04 apr 2016 09:35

Ik snap heel de heisa niet.

blijf gewoon waar je zit. staan er op 1 mei mensen dan hebben deze pech en als ze dan nog eens onrechtmatig in je woning binnenkomen bel je de politie voor inbraak. Of verander het slot. dan kan er zeker niemand binnen.

Als verhuurder een wettelijke opzeg geeft voor bewoning van familie dient hij nog steeds een opzeg te respecteren van 6 maanden en moet er ook effectief een familielid de woning betrekken.

u maakt u veel te druk over die sms.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Vandebos
Berichten: 16087

#47 , 04 apr 2016 10:22

De enige juiste werkwijze:

- Verhuurder vriendelijk per mail, fax of aangetekend schrijven laten weten dat u zijn bericht dd. 01/04/2016 en het daaropvolgend gesprek correct hebt ontvangen,
- verhuurder vervolgens in schrijven vriendelijk meedelen dat gelet op de aard van het contract zijn opzeg onwettig is overeenkomstig de bij dwingend recht vastgelegde opzeggingsmodaliteiten in de huurwetgeving en u zijn eerdere berichten dd. 01/04/2016 dan ook als nietig en niet bestaande dient te beschouwen.
- verhuurder tenslotte vriendelijk laten weten dat indien hij effectief wenst dat het pand in de nabije toekomst vrijkomt buiten de wettelijk voorziene termijnen om u steeds bereid bent in gemeenschappelijk overleg, mits een toepasselijke schadevergoeding, het pand te verlaten. Dat een dergelijke overeenkomst echter dient onderhandeld te worden en schriftelijk bindend vastgelegd. Dat indien hij u een opzeg wenst te geven, overeenkomstig de wettelijke beperkingen, hij ten stelligste wordt geadviseerd de wettelij vastgelegde procedures te volgen.


Einde verhaal.


Ten slotte enige broodjes aap tegengekomen op deze 4 pagina's replies:

- De eenzijdige beslissing van verhuurder is geen voorstel, uit de syntax en het daaropvolgende gesprek kan zeer duidelijk opgemaakt worden dat de huisbaas beveelt en verwacht gehoorzaamd te worden. Bij dergelijke lui is het steeds raadzaam aangetekend en bewijsbaar te ageren. Kwestie van preventief wind uit de zeilen te nemen.
- De boete voor niet registratie bedraagt €25 voor diegene die alsnog de registratie laat uitvoeren ongeacht of dit nu de huurder of de verhuurder is. De enige wettelijke sanctie voor de verhuurder is dat de huurder, zolang het contract niet is geregistreerd, vrij is zijn opzeg te bepalen zoals deze wenst.
- De huurder dient wel te reageren, en dit om twee redenen: ze dient het argument stilzwijgende toestemming te counteren zodat de eigenaar dit bij een eventueel later geding niet kan opwerpen, ze dient te reageren om de nietigheid van de gegeven opzeg aan te stippen en haar rechten te vrijwaren.

Loria
Topic Starter
Berichten: 554

#48 , 05 apr 2016 17:19

Bedankt. Tot hiertoe werd alles genegeerd. Vanmiddag kreeg ze een nieuwe sms: gelieve het appartement schoon te maken tegen morgen. Nieuwe huurders komen dan het pand bezoeken.

Reclame

sloeberken
Berichten: 10285
Locatie: Erpe Mere

#49 , 05 apr 2016 17:34

Niemand toelaten om te bezichtigen, u verhuurder is dringen toe om een de wetgeving in te kijken, betreffende huur en huuropzeg.
Kennis is nog geen wijsheid, dit komt door de jaren.

LeenW
Berichten: 12965

#50 , 05 apr 2016 17:34

Dat is ook niet eenzijdig op te leggen en geen redelijke termijn. Ze kan dus perfect weigeren.

artemis
Berichten: 3297

#51 , 05 apr 2016 17:38

Heeft zus haar slot al veranderd?

bosprocureur
Berichten: 6888

#52 , 05 apr 2016 19:10

Niemand toelaten om te bezichtigen, u verhuurder is dringen toe om een de wetgeving in te kijken, betreffende huur en huuropzeg.

Inderdaad. Maar om de zaken niet nog meer op de spits te drijven, denk ik dat een mailtje om de eigenaar te verwittigen hier niet teveel gevraagd is?

Vandebos
Berichten: 16087

#53 , 05 apr 2016 20:42

Verhuurder vriendelijk sms verzenden de wetgeving van dwingend recht betreffende woninghuur te raadplegen. Dat er geen rechtsgeldige opzeg is en bijgevolg een bezoek van nieuwe huurders niet aan de orde is.

Indien deze blijft van zijn neus maken hem even vriendelijk verzoeken tevens zijn kennis betreffende huisvredebreuk en repercussies te verfrissen.

U bent in uw recht het slot op de voordeur te veranderen.

Loria
Topic Starter
Berichten: 554

#54 , 05 apr 2016 21:04

Ze kan het slot niet veranderen omdat de andere huurder door haar studio moet om naar de gemeenschappelijke badkamer te gaan.

Franciscus
Berichten: 38755

#55 , 05 apr 2016 21:15

Dan geeft u die andere huurder een sleutel - en zat daar een veiligheidsslot in waar er geen sleutel van kan bijgemaakt worden.
Kost wel wat maar maakt de zaak veilig.

Dat een andere persoon door een woning moet ???? staat dat in het huurcontract?

Onschendbaarheid van de woning blijkbaar nog nooit van gehoord - ongestoord genot van de woning blijkbaar ook niet.

Loria
Topic Starter
Berichten: 554

#56 , 05 apr 2016 22:51

Neen, staat niets van in het contract.
Ben deze avond zelf met die verhuurder gaan praten. Hij toonde me foto's van mijn zus haar inboedel ( genomen toen ze er niet was). Vanaf einde april gaat hij die op tweedehands zetten voor het geval zij ze zelf niet verhuisd heeft. Dan is het geld voor hem. Vraag me af of hij dat officieel ook zou verklaren. Was een vrij dom type dat iedereen overschreeuwt met uitspraken als: en ze zal ewa meemaken als ze hier ni weg is.

LeenW
Berichten: 12965

#57 , 05 apr 2016 22:55

Dien dan maar klacht in bij de politie wegens huisvredebreuk, verhuurder mag daar niet zomaar binnen.

Blaatpraat
Berichten: 3801

#58 , 06 apr 2016 08:53

Er staat niets van in het contract van die andere huurder?
Direct ander slot steken, en je niets aantrekken van verhuurder of andere huurder!

KJ86
Berichten: 2689

#59 , 06 apr 2016 10:20

Ik zou toch eens informeren bij uw zus naar het volledige verhaal. Bij ons in Antwerpen heb je veel van die kamerwoningen met gemeenschappelijke badkamers en keukens. Ik weet niet of dat je al eens binnen bent geweest bij uw zus maar ik weet zeker dat de helft van het gebouw afgebroken is en de voordeur al twintig keer hersteld omdat ze al even vaak is ingestampt.
De verhuurders die zich daar mee bezig houden, trekken zich niets aan, behalve huur op tijd incasseren en de vrede tussen de huurders bewaren.
Heeft uw zus eigenlijk wel recht om zich te domiciliëren?
Je kan immers een kamer als tijdelijke oplossing onder het gemeen recht verhuren en domicilie uitsluiten in het contract. In dat geval zou er maandelijks kunnen opgezegd worden.

Eigenlijk hadden we dit als eerste vraag moeten stellen.
Graag hadden we het type contract gekend en de ingangsdatum?

Loria
Topic Starter
Berichten: 554

#60 , 08 apr 2016 20:05

Is contract 3 6 9 en ze zit net in het tweede jaar. Er is intussen soort bemiddeling geweest met juriste van CAW. Die haar voorstel was: het is goed, einde april is ze weg, maar dan moet de waarborg terug worden gegeven ( er was geen plaatsbeschrijving). Dat werd door CAW op papier gezet met de vraag of de eigenaar het wilde ondertekenen. Die wil de waarborg niet terug geven omdat hij wil dat ze nog twee maanden huur betaalt. De juriste zei gewoon: indien hij meent dat er geen betaling is geweest ( wat niet het geval is), dan moet hij maar naar het vredegerecht gaan, maar dan zal hij zelf met alles in orde moeten zijn. Uiteraard gaat zo'n volk nooit naar het vredegerecht stappen, de vraag is alleen: hoe krijg je zelf je waarborg terug als de eigenaar die weigert te geven ( of nog een verhaal verzint ronde schade ed)

Terug naar “Huren”